Str. Complexelor nr.8, Baile Herculane       +40 371 057 070

Informații turistice Băile Herculane

Orașul Băile Herculane, județul Caraș-Severin, Banat, România – este o frumoasă stațiune balneară situată în sud-vestul țării la o altitudine de aproximativ 168 metri, între Munții Mehedinți la Est și Munții Cernei la Vest, pe cursul râului Cerna și integrată în Parcul Național Valea Cernei-Domogled.

Stațiunea balneoclimaterică Băile Herculane are o vechime, cu atestare documentară, de peste 1850 de ani, ceea ce înseamnă că așezarea de pe Valea Cernei se numără printre cele mai vechi stațiuni turistice din lume.

Stațiunea Băile Herculane se înscrie printre cele mai “calde” puncte ale României având un climat cu puternice influențe mediteraneene, cu o temperatură medie anuală de 10,5 °C și un aer ionizat ca la o înălțime de 3000 de metri.

Stațiunea Băile Herculane este una dintre puținele stațiuni balneare construite de romani care păstrează și azi particularitățile de altă dată, este un simbol al fostului „Imperiu Roman”. Din timpul romanilor au rămas numeroase vestigii: apeducte, băi, statui, tabule votive, ridicate ca semn de mulțumire aduse zeilor pentru vindecare, în special lui Hercules, protectorul stațiunii, considerat de ei cel mai popular erou al antichității.

După 1718 (Pacea de la Passarovitz) începe istoria modernă și contemporană a Băilor Herculane, în cadrul Imperiului austriac. Din 1736 începe reconstrucția și modernizarea băilor, a căilor de acces, iar în 1847 se montează renumita statuie din bronz a lui Hercules, operă a maeștrilor Romel Mayer și Glantz din Viena. În 1852, împaratul Austriei consideră Băile Herculane ca fiind ceea mai frumoasă stațiune de pe continent, iar împărăteasa Elisabeta, pasionata, îndrăgita, distincta și armonioasa Sissi scrie un jurnal intim în care Băile Herculane sunt o prezență distinctă și încântătoare.

Centrul stațiunii – mai precis toată partea cuprinsă între bisericuța catolică și cea ortodoxă, pe ambele maluri ale Cernei, incluzând și podurile peste aceasta – reprezintă un complex de arhitectură balneară demn de admirat care are statut de monument de arhitectură. În acest complex de clădiri, operă a secolelor XIX și XX, atrag atenția în special trei grupuri arhitectonice: Baia Neptun (Horia), întregul complex de clădiri ce înconjoară Piața Hercule și ansamblul celor 3 mari clădiri ce înconjoară parcul central, întregit de cele 2 bisericuțe și de podurile Cernei.

Alte atracții turistice
Muzeul Nicolae Cena - ale cărui colecții au început să fie constituite începand cu anul 1922.
Grota Haiducilor - fragmentele ceramice, uneletele și armele din piatră găsite cu prilejul săpăturilor arheologice din „Grota Haiducilor“ relevă că civilizația primitivă din această zonă atinsese un stadiu ridicat de dezvoltare.
Tabula votivă - ridicata de cei cinci cetățeni romani fruntași din Dacia, trimiși la Roma pentru alegerea lui Severianus în anul 153 d.Ch., atestă existența de două milenii a stațiunii Băile Herculane.
Termele Romane - termele romane și alte construcții utilitare (apeducte, bazine) valorifică izvoarele numite „ape sacre ale lui Hercules“.

Alpinism și trasee turistice
Pentru amatorii de cățărat pe stânci, alpinism și escaladă, stațiunea montană din sud-vestul României deține în munții Cernei locuri renumite unde turiști din toată lumea vin să practice alpinismul.
De asemenea, din stațiunea Băile Herculane se pot realiza numeroase trasee turistice pe munții ce înconjoară stațiunea:
Traseul 1: Spre Muntele Domogled “Canioanele” prolaz (Valea între Pietre) și Săliște
Traseul 2: Circuitul Peșterilor “Fierbinți” de la Băile Herculane
Traseul 3: La Crucea Albă și apoi la Izvoru Jelarau și spre podenii Mehedinților (cu o variantă spre vârful Domogled)
Traseul 4: Pe Valea Cernei, între Băile Herculane și Valea Tesnei
Traseul 5: Băile Herculane Mehadia-Cornereva-Frăsincea; Excursie la Izvoarele Iaunei Mari, adica pe culmea Munților Cernei, cu coborare la Cerna în punctul Bobot.

Diana Resort - Baile Herculane

Diana Resort

Baile Herculane, Strada Complexelor nr. 8,
Telefon:
Recepție: 0725-723-937 și 0255-560-119
Rezervări: +40-371-057-070
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Aeroportul "Traian Vuia" Timișoara (170 km)
Aeroportul Internațional Craiova (168 km)
Băile Herculane se află la 19 km de Orșova și de Dunăre și la 50 km de Turnu Severin.
Acces: 5 km de DN6, drumul național care face legătura între București și partea de vest a țării.
Stația de tren Băile Herculane pe ruta internațională București-Timișoara-Budapesta. Puteți vizualiza aici Mersul Trenurilor.
Copyright © 2017.
Toate drepturile rezervate Diana Resort.
Web design realizat de Weblike PRO.
Bacolux Hotels