Str. Complexelor nr.8, Baile Herculane       +40 371 057 070

 • Piscina - Diana Resort - Baile Herculane

  Piscina - Diana Resort - Baile Herculane

 • Tratament - Diana Resort - Baile Herculane

  Tratament - Diana Resort - Baile Herculane

 • Sauna - Diana Resort - Baile Herculane

  Sauna - Diana Resort - Baile Herculane

 • Diana Resort - Baile Herculane

  Diana Resort - Baile Herculane

 • Cazare superioara - Diana Resort - Baile Herculane

  Cazare superioara - Diana Resort - Baile Herculane

În Hotel

În luna august 2016, Diana Resort a deschis porțile unui nou loc creat pentru relaxare, piscina exterioară Coray.
Cu o priveliște minunată către munți, cu o atmosferă veselă și relaxantă și apa încălzită, perfectă pentru înot, Coray vă așteaptă pentru a completa programul zilelor din vacanța dumneavoastră ideală
Dacă vremea de afară nu o permite sau dacă nu aveți dispoziția necesară, Diana Resort pune la dispoziția clienților săi, la cerere, în limita posibilităților, seturi de jocuri de șah, table, rummy, etc.
Pentru cei care doresc, piscina cu apă termală și piscina de agrement cu apă dulce din incinta hotelului oferă un loc minunat de relaxare.

În natură

Muzeul Nicolae Cena - ale cărui colecții au început să fie constituite începând cu anul 1922.

Grota Haiducilor - fragmentele ceramice, uneletele și armele din piatră găsite cu prilejul săpăturilor arheologice din „Grota Haiducilor“ relevă că civilizația primitivă din această zonă atinsese un stadiu ridicat de dezvoltare.

Tabula votivă - ridicată de cei cinci cetățeni romani fruntași din Dacia, trimiși la Roma pentru alegerea lui Severianus în anul 153 d.Ch., atestă existența de două milenii a stațiunii Băile Herculane.

Termele Romane - termele romane și alte construcții utilitare (apeducte, bazine) valorifică izvoarele numite „ape sacre ale lui Hercules“.

Alpinism și trasee turistice

Pentru amatorii de cățărat pe stânci, alpinism și escaladă, stațiunea montană din sud-vestul României deține în munții Cernei locuri renumite, unde turiști din toată lumea vin să practice alpinismul.

De asemenea, din stațiunea Băile Herculane se pot realiza numeroase trasee turistice pe munții ce înconjoară stațiunea:

Traseul 1: Spre Muntele Domogled “Canioanele” prolaz (Valea între Pietre) și Săliște

Traseul 2: Circuitul Peșterilor “Fierbinți” de la Băile Herculane

Traseul 3: La Crucea Albă și apoi la Izvoru Jelarau și spre podenii Mehedinților (cu o variantă spre vârful Domogled)

Traseul 4: Pe Valea Cernei, între Băile Herculane și Valea Tesnei

Traseul 5: Băile Herculane Mehadia-Cornereva-Frasincea; Excursie la Izvoarele Iaunei Mari, adică pe culmea Munților Cernei, cu coborâre la Cerna în punctul Bobot.

Împrejurimi

Plimbări prin oraşele din apropiere:

Drobeta-Turnu Severin (50 km) cu podul lui Traian, construit de Apolodor din Damasc între primăvara anului 103 şi primăvara anului 105 pe Dunăre cu scopul de a facilita transportul trupelor şi proviziilor necesare celei de-a doua invazii a Daciei, din el se mai găseşte azi doar un picior.

Poţi vizita Muzeul Porţilor de Fier un alt obiectiv din oraşul Drobeta cu

 • Secţia de istorie naturală care prezintă în diorame vegetaţia şi fauna specifică defileului Dunării, dar şi caracteristicile hidrologice ale Dunării şi barajului de la Porţile de Fier. Cuprinde şi un acvariu cu peşti specifici acestei zone (morun, nisetru).
 • Secţia de istorie şi arheologie care are printre exponate o machetă de mari dimensiuni a podului de peste Dunăre realizat de Apolodor din Damasc, ale cărui picioare se mai păstrează în apropierea Dunării. Sunt expuse numeroase obiecte de artă romană şi un steag dacic.
 • Secţia de etnografie care deţine o colecţie variată de scoarţe olteneşti, dar şi de port popular şi unelte folosite în gospodăriile localnicilor.
 • Castrul roman Drobeta se află la mică distanţă de muzeu.

De asemenea mai pot fi vizitate şi ruinele Cetăţii Medievale a Severinului care se află în parcul Dragalina în interiorul oraşului Drobeta.

Un punct foarte important îl reprezintă Barajul de la Porţile de Fier care este şi un punct de graniţă cu Serbia. În secolul al XIX-lea Dunărea a reprezentat cea mai ieftină cale de transport. Zona cazanelor era cunoscută pentru dificultatea navigaţiei, datorită apei care “fierbea” ca într-un cazan, cu vîrtejuri şi stânci ce ieşeau din adâncuri imprimând apei o viteză ameninţătoare. Chiar pe unele porţiuni, ambarcaţiunea acosta la mal iar transportul călătorilor se continua pe mal până la depăşirea zonei periculoase. Comisia Europeană a Dunării a hotărât realizarea unor lucrări care să faciliteze transportul pe Dunăre şi s-au amenajat astfel 17 canale iar în 1889 s-a hotărât începerea construirii canalului cu o lungime de 2200m şi o lăţime de 80, prevăzut cu 2 diguri de piatră. Construcţia barajului şi a hidrocentralelor a fost începută în 1964 şi terminată în 1974.

Orşova, oraş situat pe malul lacului de acumulare Porţile de Fier I, în zona de vărsare a râului Cerna în Dunăre, se află la 19 km depărtare. Cel mai interesant obiectiv de vizitat şi care oferă şi o panoramă asupra întregului oraş îl reprezintă Mănăstirea Sfânta Ana situată pe Dealul Moşului.

Pentru cei îndrăgostiţi de apă şi mai ales de Dunăre vă propunem o plimbare cu vaporul. Punctul de plecare va fi Orşova iar obiectivele vizitate pot fi:

 • Cazanele Mari (4 km) sunt formate din Dealul Ciucaru Mare (318 m), ai cărui pereţi abrupţi mărginesc malul românesc, şi din Dealul Ştirbatul Mare (768 m), pe teritoriul Serbiei
 • Cazanele Mici (5 km) sunt alcătuite din Dealul Ciucaru Mic (313 m) şi din Dealul Ştirbatul Mic, pe teritoriul Serbiei (626 m).
 • Statuia lui Decebal este înaltă de 55 m şi lată de 25 m. Ea a fost sculptată după modelul celei din stânca Muntelui Rushmore şi este cea mai mare statuie din Europa: are cu doar şase metri mai puţin decât Statuia Libertăţii, cu opt mai mult decât monumentul lui Christos din Rio de Janeiro, dar cu aproximativ 10 metri mai mult decât înălţimea legendarului Colos din Rhodos. Locul realizării sculpturii este în apropiere de oraşul Orşova, în zona cataractelor de la Cazanele Mici (golful Mraconia), pe malul stâng al Dunării, unde adâncimea fluviului este cea mai mare: 120 de metri.
 • Mănăstirea Mraconia – fost ridicată pe locul unui fost punct de observaţie şi dirijare a vaselor de pe Dunăre. Este construită la marginea şoselei ce leagă Orşova de Moldova Nouă şi cel mai bine se vede de pe Dunăre.
Diana Resort - Baile Herculane

Diana Resort

Baile Herculane, Strada Complexelor nr. 8,
Telefon:
Recepție: 0725-723-937 și 0255-560-119
Rezervări: +40-371-057-070
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Aeroportul "Traian Vuia" Timișoara (170 km)
Aeroportul Internațional Craiova (168 km)
Băile Herculane se află la 19 km de Orșova și de Dunăre și la 50 km de Turnu Severin.
Acces: 5 km de DN6, drumul național care face legătura între București și partea de vest a țării.
Stația de tren Băile Herculane pe ruta internațională București-Timișoara-Budapesta. Puteți vizualiza aici Mersul Trenurilor.
Copyright © 2017.
Toate drepturile rezervate Diana Resort.
Web design realizat de Weblike PRO.
Bacolux Hotels