OFERTE               CONTACT              REZERVĂRI

TARIFE & OFERTE            CONTACT           REZERVĂRI

Sanatate pentru trup si suflet - Hotel Diana Baile Herculane

facebook Resort Diana Herculane  Informații turistice

Împrejurimi

Plimbări prin oraşele din apropiere:

Drobeta-Turnu Severin (50 km) cu podul lui Traian, construit de Apolodor din Damasc între primăvara anului 103 şi primăvara anului 105 pe Dunăre cu scopul de a facilita transportul trupelor şi proviziilor necesare celei de-a doua invazii a Daciei, din el se mai găseşte azi doar un picior.

Poţi vizita Muzeul Porţilor de Fier un alt obiectiv din oraşul Drobeta cu

  • • Secţia de istorie naturală care prezintă în diorame vegetaţia şi fauna specifică defileului Dunării, dar şi caracteristicile hidrologice ale Dunării şi barajului de la Porţile de Fier. Cuprinde şi un acvariu cu peşti specifici acestei zone (morun, nisetru).
  • • Secţia de istorie şi arheologie care are printre exponate o machetă de mari dimensiuni a podului de peste Dunăre realizat de Apolodor din Damasc, ale cărui picioare se mai păstrează în apropierea Dunării. Sunt expuse numeroase obiecte de artă romană şi un steag dacic.
  • • Secţia de etnografie care deţine o colecţie variată de scoarţe olteneşti, dar şi de port popular şi unelte folosite în gospodăriile localnicilor.
  • • Castrul roman Drobeta se află la mică distanţă de muzeu.

De asemenea mai pot fi vizitate şi ruinele Cetăţii Medievale a Severinului care se află în parcul Dragalina în interiorul oraşului Drobeta.

Un punct foarte important îl reprezintă Barajul de la Porţile de Fier care este şi un punct de graniţă cu Serbia. În secolul al XIX-lea Dunărea a reprezentat cea mai ieftină cale de transport. Zona cazanelor era cunoscută pentru dificultatea navigaţiei, datorită apei care “fierbea” ca într-un cazan, cu vîrtejuri şi stânci ce ieşeau din adâncuri imprimând apei o viteză ameninţătoare. Chiar pe unele porţiuni, ambarcaţiunea acosta la mal iar transportul călătorilor se continua pe mal până la depăşirea zonei periculoase. Comisia Europeană a Dunării a hotărât realizarea unor lucrări care să faciliteze transportul pe Dunăre şi s-au amenajat astfel 17 canale iar în 1889 s-a hotărât începerea construirii canalului cu o lungime de 2200m şi o lăţime de 80, prevăzut cu 2 diguri de piatră. Construcţia barajului şi a hidrocentralelor a fost începută în 1964 şi terminată în 1974.

Orşova, oraş situat pe malul lacului de acumulare Porţile de Fier I, în zona de vărsare a râului Cerna în Dunăre, se află la 19 km depărtare. Cel mai interesant obiectiv de vizitat şi care oferă şi o panoramă asupra întregului oraş îl reprezintă Mănăstirea Sfânta Ana situată pe Dealul Moşului.

Pentru cei îndrăgostiţi de apă şi mai ales de Dunăre vă propunem o plimbare cu vaporul. Punctul de plecare va fi Orşova iar obiectivele vizitate pot fi:

  • • Cazanele Mari (4 km) sunt formate din Dealul Ciucaru Mare (318 m), ai cărui pereţi abrupţi mărginesc malul românesc, şi din Dealul Ştirbatul Mare (768 m), pe teritoriul Serbiei
  • • Cazanele Mici (5 km) sunt alcătuite din Dealul Ciucaru Mic (313 m) şi din Dealul Ştirbatul Mic, pe teritoriul Serbiei (626 m).
  • • Statuia lui Decebal este înaltă de 55 m şi lată de 25 m. Ea a fost sculptată după modelul celei din stânca Muntelui Rushmore şi este cea mai mare statuie din Europa: are cu doar şase metri mai puţin decât Statuia Libertăţii, cu opt mai mult decât monumentul lui Christos din Rio de Janeiro, dar cu aproximativ 10 metri mai mult decât înălţimea legendarului Colos din Rhodos. Locul realizării sculpturii este în apropiere de oraşul Orşova, în zona cataractelor de la Cazanele Mici (golful Mraconia), pe malul stâng al Dunării, unde adâncimea fluviului este cea mai mare: 120 de metri.
  • • Mănăstirea Mraconia – fost ridicată pe locul unui fost punct de observaţie şi dirijare a vaselor de pe Dunăre. Este construită la marginea şoselei ce leagă Orşova de Moldova Nouă şi cel mai bine se vede de pe Dunăre.
Diana Resort - Baile Herculane
Diana Resort

Diana Resort
Baile Herculane, Strada Complexelor nr. 8,

Telefon:
Recepție: 0725-723-937 și 0255-560-119
Rezervări: +40-371-057-070

E-mail:
rezervari @ dianaresort.ro
 
 
Avion
Aeroportul "Traian Vuia" Timișoara (170 km) Aeroportul Internațional Craiova (168 km)
Auto
Băile Herculane se află la 19 km de Orșova și de Dunăre și la 50 km de Turnu Severin.
Acces: 5 km de DN6, drumul național care face legătura între București și partea de vest a țării.
Tren
Stația de tren Băile Herculane pe ruta internațională București-Timișoara-Budapesta. Puteți vizualiza aici Mersul Trenurilor.

Diana Resort - Baile Herculane