Activitati Baile Herculane

Obiective turistice

Peisajele Herculane, traseele montane la Cheile Feregari, Grota Haiducilor – orice circuit turistic la Băile Herculane are o escală la Hotel Diana. În stațiune poți să te bucuri de plimbări cu bicicleta, cățărări, alpinism, itinerarii de trekking, dar la fel de bine poți să faci rafting pe Cerna sau să mergi cu vaporașul pe Cazanele Dunării. Orientează-te după harta noastră și începe-ți mini-vacanța.

Grota Haiducilor

Prima oprire pe harta traseelor turistice din Parcul Naţional Domogled-Cerna. Frumusețe primordială. Emoții pe verticală pe pereții de stâncă. Inspirație în natură. Lasă zgomotul orașului în urmă și explorează o rezervație arheologică, cu o faună unică în Europa! Odinioară locul comorilor ascunse de hoții din perioada romană, o vei găsi în apropiere de hotel.

Cheile Feregari

Suntem pe Valea Cernei, înconjurați de Munții Cernei și Mehedinți care-ți permit să vezi stațiunea de la înălțime. Pornește spre Crucea Albă și esti deasupra Băilor Herculane. Spre Vf. Domogledul Mic vei descoperi păduri de pin negru și priveliști care-ți taie răsuflarea. Pe Vf. Domogledul Mare (1105m) poți lua o pauză în aer curat, iar prin Cheile Feregari te întâmpină pereți de stânci. Coborârea e solicitantă dar explorarea e memorabilă. Traseul de 8 km e ușor-mediu.

  • 5.45 oreDurata traseu
  • 15 minAproape de hotel

Grota cu aburi

Serpentine pentru aventurieri, o potecă pentru drumeți și coborâre abruptă. Acesta este drumul care te duce spre un nou obiectiv turistic la Băile Herculane și împrejurimi. Vezi stalactite gelatinoase, vegetație unică și un izvor termal care ţâşneşte prin pereții din stâncă. Considerată altar pentru zeităţi, această rezervație naturală e plină de povești magice. Termină traseul în mod terapeutic: în spa-ul resortului Afrodita unde ai o grotă cu aburi și aeromasaj.

  • 45 minDurata traseu

Cascada Vânturătoarea

Te întrebi ce se poate face în Băile Herculane? Descoperă frumusețile locale într-un traseu care pornește de la Podul Gura Văii Vânturătoarea și te poartă spre culmi. După urcarea abruptă, odată ce ești sus, te va impresiona spectacolul pe care îl oferă curgerea de apă în cădere liberă, de la 40 m înălțime. Nu lipsesc stâncile impresionante, de o parte şi de cealaltă a văii, și marea de verde.

  • 1.5 oreDurata traseu

Vaporaș Cazanele Dunării

Istorie și natura sălbatică. Stânci, sate sârbești în depărtare, “Gura Cernei”. Atracții turistice nemaiîntâlnite: Cazanele Mari, Statuia lui Decebal și Mânăstirea de sub ape. O croazieră pe Dunăre este cel mai bun mod de a face cunoștință cu toate acestea. Pentru grupurile cazate la Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane, facilităm plimbări cu vaporașul. Contactați-ne pentru detalii.

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.